You need help? Send message

Milyen trükköket tervez Andrews, hogy túljárja a kisebb pártok eszét?


Paul Keating egykor híresen „nem reprezentatív mosléknak” nevezte a szövetségi szenátust. A következő viktoriánus parlamentben a mandátumokért versengő 25 vagy több mikropárt ugyanilyen címkét kaphat a Törvényhozó Tanácsunkra.

A választási jövő Glenn Druery, a viktoriánus politika egyik legrejtélyesebb és leghomályosabb hatalomközvetítőjének valószínűtlen kezében van. Drueryt általában szavazatgyűjtőnek vagy „preferencia suttogónak” hívják. Élvezi a hírhedtséget, és a preferenciaelosztás rejtélyes és matematikailag összetett világa révén jövedelmező üzleti iskolát alakított ki, kifinomult politikai vándorokat.

Druery korábban az adófizetők fizetési listáján szerepelt a volt sokkoló, majd Derryn Hinch szenátor stábjában, aki ismét felnyergelt jelöltként ezen az állami szavazáson. Az utóbbi időben Druery a Liberális Demokraták stábja volt, akik nem liberálisok és nem is különösebben demokratikusak, és a legtöbben aligha neveznénk pártnak.

A preferencia-súgó Glenn Druery a kisebb pártoknak és a jelöltek megválasztásának legjobb stratégiáinak tanácsát adja.

A preferencia-súgó Glenn Druery a kisebb pártoknak és a jelöltek megválasztásának legjobb stratégiáinak tanácsát adja.Hitel:Joe Armao

Druery egy jachton él Sydneyben, miközben teljes munkaidőben egy viktoriánus politikai párt bérlistáján dolgozik. Távolról tanácsolja nekik a viktoriánus politikát, „otthonról dolgozva”, jóval azelőtt, hogy a COVID-19 szükségessé vagy előnyben részesítette volna.

Druery korábban félresöpörte az adófizetők által finanszírozott utazások bőkezű felhasználásával kapcsolatos aggodalmait, és úgy tűnik, teflonbevonatú, amikor magyarázatot keresnek a folytatólagos magántanácsadói tevékenysége és a parlamenti munkatársi feladatai közötti határvonalak összemosására. 50 000 dolláros „sikerdíjat” számolt fel azoktól az ügyfelektől, akik bekerültek a parlamenti padsorba.

Betöltés

Eddig 21 mikropárt regisztrált vagy nyilvánosan bejelentette, hogy részt vesz a Victoria felsőházi szavazáson, további nyolc pedig regisztrációra vár. Lehetséges, hogy az utolsó pillanatban még többen tűzik ki zászlójukat.

A nevek gyakran megmagyarázzák napirendjüket. Van a Victorians Party és egy külön Angry Victorians Party. A Family First visszatér a küzdelembe (bár két kérelmet nyújtottak be erre a névre), és egy külön entitás, a Family Matters Australia.

Adja hozzá a Legalize Cannabis, a Legalize Marihuana Party nevű másik csoportot, a Clive Palmer United Australia Party-t, Pauline Hanson legújabb újoncait, valamint a Companions & Pets Partyt. Aztán ott van az Ausztrál Szabadság Párt, az Őslakos-Ausztrálok Pártja, az Új Demokraták, a Fúziós Párt, a Tudomány, a Kalózok, a Szekuláris Klímavész Párt, a Fenntartható Ausztrália, a különálló viktoriánus klímaválság párt, a Függetlenségi Párt és a fent említett Demokrácia helyreállítása Sack Dan Andrews. Buli. kimerült vagy?

Aki azt mondja, hogy tudja, mi fog történni a felsőházban, az bolond vagy hazug. Bizonyos bizonyossággal kijelenthető, hogy minden kormány számára a vitás törvényhozás útjáról való tárgyaláshoz Henry Kissinger mozgékonysága és diplomáciai képességei szükségesek.

Betöltés

Első pillantásra csábító az a következtetés, hogy együtt kannibalizálják az elégedetlen és rosszkedvű szavazatokat, amelyekből nyugodtan kijelenthető, hogy sok van.

Valószínűbb, hogy Druery gyámsága alatt az összesített tiltakozó szavazatok – fél százalék ide és egy százalék oda – annyi mikropárt jelöltet választanak meg, hogy egy olyan eltérõ ellenpárt alkothassanak, amely, ha egyáltalán jellemezhetõ, határozottan „ellenes. -Dan”.

Milyen bűvésztrükköket kell majd végrehajtania?

A Morning Edition hírlevél útmutatónk a nap legfontosabb és legérdekesebb történeteihez, elemzéseihez és meglátásaihoz. Regisztrálj itt.Source link

NewsBot
Translate »
Budlers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0